Projekt JEM ZDROWO I KOLOROWO

Pod kierunkiem pani Anny Janickiej, nauczycielki przyrody i biologii w naszej szkole, jedenastu uczniów z naszej szkoły (z kl. 4b- Lena  Żywicka, Ksawery Maranda, z kl.4d- Elena Kużdżał, Antonina Rogulska, z kl.5a- Aniela Czerwonka, Antoni Dużyja, Maria Gurba, Monika Zagłoba, z kl. 5b- Natalia Rząsa, Mateusz Seweryn, z kl. 6d- Antonina Reszkowska) jako grupa projektowa wzięło udział w projekcie JEM ZDROWO I KOLOROWO.

Projekt trwał od marca do czerwca 2021 roku i uczestniczyło w nim 30 szkół z Polski. Celem projektu było zwrócenie uwagi na sposób odżywiania się polskich nastolatków, podniesienie świadomości uczniów dotyczącej produktów żywnościowych, zachęcenie do wybierania zdrowej żywności, a także rozwijanie umiejętności pracy w grupie, wyszukiwania i selekcjonowania informacji oraz zarządzania własnym czasem. Uczestnicy projektu współpracowali nad wspólnymi produktami: quizami, ankietą Google Forms, dokumentem Google Docs, prezentacją Google Slides, kolekcjami Wakeleta i książką kucharską StoryJumper.